MAGNUS CARLSSON


Magnus Carlsson startade i slutet av 1990-talet bandet Barbados tillsammans med några klasskamrater från musikhögskolan. Bandet kom att bli ett av Sversiges mest populära band. Genombrottslåten "Holde Me" gjorde succé på Svensktoppen 1994 och efter det har hittlåtarna varit många, bl.a "Se Mig", "Allt som jag ser", "Världen utanför", och "Kom Hem" som vann TV4 Melodifestival år 2000. Med barbados släppte Magnus över 12 album.


2003 valde Magnus att lämna Barbados för att bli ny, fjärde medlem i den befintliga discotrion Alcazar. Även tillsammans med Alcazar medverkade Magnus framgångsrikt i

melodifestivalen, år 2003 med låten "Not A Sinner, Nor A Saint" och 2005 med "Alcastar". Alcazar nådde gigantiska framgångar på den svenska hemmamarkanden, men även utanför sverige blev dom berömda. 2005 beslöt sig gruppen för att ta en paus, och Magnus hade redan då planerat en solokarriär. 2006 ställde Mangus upp i melodifestivalen med låten "Lev Livet" och detta var startskottet på en lite mer vuxnare soloalbum.


2015 var det åter dags för Magnus att vara med i Melodifestivalen med "Möt mig i Gamla Stan".
Sommaren 2015 medverkade Magnus för tredje gången i succéturnen Diggilo.